Werken bij Rodruza

Werk je bij Rodruza, dan zijn de mogelijkheden oneindig. We zijn altijd op zoek naar talent, dus óók als je nog geen jarenlange ervaring hebt. We bieden je naast een mooie baan ook de mogelijkheid om het vak bij ons te leren, door te groeien en je eigen carrièrepad uit te stippelen en te bewandelen. Kom alles te weten over jouw nieuwe werkplek.

Is dit niet precies wat je zoekt, maar heb je wel interesse om bij ons te werken? Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen, met daarin je motivatie, cv, en wat je denkt mee te kunnen brengen voor onze organisatie. 
Dit zijn onze contactgegevens >>

Vacatures

Technisch Procesoperator

Technisch Operator

Heeft de techniek geen geheimen voor jou? We zoeken een Technisch Operator voor onze steenfabriek in Gendt.

Wat ga je doen?

Je werkt als Technisch Operator in het hart van de steenfabriek in Gendt. Dagelijks ben je verantwoordelijk voor "jouw" machine. Je ziet het als een uitdaging om samen met collega's aan de vooravond te staan van de nieuwste technieken en innovaties in de keramische industrie. Je denkt mee in verbetervoorstellen en bent betrokken bij de opbouw en het inregelen van nieuwe machines. Je bijdrage in verschillende technische projecten is een vanzelfsprekenheid. Als ervaren operator, zie je het als een uitdaging nieuwe collega's wegwijs in het proces te maken door je kennis en kunde te delen.

Wie ben jij?

Je bent vertrouwd met werken in de procesindustrie, geautomatiseerde systemen hebben geen geheimen voor jou. Verder beschik je over de de volgende kwaliteiten:

 • MBO werk- en denknniveau in de richting techniek
 • Bij voorkeur VAPRO A of B
 • Proactieve werkhouding
 • Je werkt het liefst in teamverband
 • Gevoel voor techniek en kwaliteit
 • Streven naar continue verbetering

Wie zijn wij? 

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevelstenen voor woningen en openbare gebouwen. We zijn een van de grotere baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ oranje tot stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum. 
‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk verder op deze website!

Wat bieden we jou?

 • Een zelfstandige functie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed basissalaris
 • Overwerk naar wens ook op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald
 • Een fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen
 • Op maat scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je contact opnemen of mailen met Chantal Schipperheyn, HR Manager via telefoonnummer 06-54324804 of mailen naar pz@rodruza.nl.

 

Finance Business Analist (Nijmegen)

Energieke en analytische Finance Business Analist gezocht (M/V) 

Heb jij een ondernemende en analytische instelling en krijg je energie van het behalen van successen? Ben jij analytisch sterk en inventief, oplossings- en resultaatgericht? Heb je gevoel voor echt ondernemerschap? Weet je de essentie naar boven te brengen en kun jij een commercieel team met jouw analyses naar een hoger niveau brengen? Dan ben jij wellicht de persoon die Rodruza zoekt. 

Bij Rodruza een toonaangevende speler op het gebied van keramische gevelbekleding (metselsteen), houden we van mensen die niet bang zijn om uit te proberen, die verantwoordelijkheid nemen en doorgaan tot de ze uitdagingen opgelost hebben. Jij bent daarin een effectieve communicator. Wij hechten waarde aan een sterke overtuiging en moedigen je aan jouw mening te geven.

Wat ga je doen?

Als Finance Business Analist ben je verantwoordelijk voor het analyseren van kostprijzen en productieresultaten en verkoopprijzen en commerciële prestaties. Deze verwerk je in dashboards en rapporten die je deelt en bespreekt met de diverse stakeholders in het bedrijf.

Daarnaast verzamel je marktdata en marktprijzen uit de wereld van gevelbekleding, maar ook de prijzen van grondstoffen en energie voor de productie van metselstenen. Je adviseert het management proactief met marktprijs, kostprijs en vraag/afname projecties en ondersteunt het management met prijsstrategieën en productie scenario's voor de middellange termijn. Hierbij maak je gebruik van de systemen Sales Force, SAP en Excel. Je bouwt aan een gestructureerde informatie infrastructuur, met rapportages en dashboards, implementeert een goede BI-omgeving en bent ook de beheerder van deze BI systemen.

Om te zorgen dat ook (nieuwe) collega's goed met deze systemen kunnen werken, leer jij ze alle ins en outs door middel van training en coaching. 

Je ziet deze kans om je kennis en inzicht in ondernemerschap door te ontwikkelen en jezelf voor te bereiden op een positie als financieel manager of CFO. Je hebt de ambitie naast vakmatige kennis ook je management vaardigheden verder te ontwikkelen. 

Wie ben jij?

Je bent energiek en analytisch, je hebt een gezonde ambitie en je hebt een ondernemende instelling. Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • HBO / WO werk- en denkniveau in een economische of bedrijfskundige richting.
 • Minimaal 2 jaar ervaring in een soortgelijke functie.
 • Uitstekende beheersing van Microsoft Excel, sterke affiniteit met data-analyse.
 • Ervaring met werken met BI Tools, bijvoorbeeld Power BI.
 • Ervaring met Sales Force en SAP (S4/HANA) is een pré.
 • Kennis van datawarehouses en interfaces is een pré.
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift. 
 • Affiniteit met de wereld van bouw en bouwmaterialen geeft je een voorsprong.

Wie zijn wij? 

Rodruza is een toonaangevende Nederlandse speler op het gebied van keramische gevelbekleding en richt met haar producten op de top van de markt. We worden geïnspireerd door de gedachte dat we met onze stenen mooie gebouwen nóg mooier, aansprekender en functioneler maken. Rodruza is een gezonde organisatie met ambitie. 

Living bricks is ons motto, maar het begrip 'living' maken we waar op veel meer fronten. Want de producten die we maken en leveren zijn belangrijk, de mensen voor wie we het doen natuurlijk nog meer. Dankzij onze stenen komen ideeën van architecten tot leven, leveren bouwers mooiere projecten af en genieten de gebruikers van de schoonheid en functionaliteit van gebouwen. 

Wat bieden we jou?

 • Een zelfstandige en uitdagende functie, waarin je zelf je stempel kunt drukken en impact hebt op de prestatie van het gehele bedrijf. 
 • De sfeer in jouw teams is uitstekend, Rodruza is een kleine organisatie waarin iedereen elkaar kent en de deur van de directie altijd voor jou open staat. 
 • Ons kantoor in Nijmegen is gemakkelijk bereikbaar, maar je kunt ook af en toe werken op de kantoren van onze steenfabrieken of vanuit huis. 
 • Prima arbeidsvoorwaarden en flexibele werktijden. 
 • De ruimte om opleidingen te volgen om zo verder aan je professionele competenties te werken.

Benieuwd?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Chantal Schipperheyn, HR Manager, via telefoon 06-54324804 of via e-mail: c.schipperheyn@rodruza.nl.

Persmachinist/Procesoperator (Rossum)

We zoeken een Persmachinist/Procesoperator (M/V) voor onze steenfabriek in Rossum 

Wat ga je doen?

Je werkt in het hart van de steenfabriek in Rossum. De kwaliteit van de stenen wordt bepaald door de kleivoorbewerking en de pers; door jou dus. Jij stelt de verschillende machines in, bestuurt ze en controleert of het allemaal goed gaat. Je controleert de kwaliteit van de producten. Technische handigheid is gewenst. Jij ondersteunt de technische dienst namelijk bij het ombouwen van de machines of het verhelpen van storingen.  

Wie ben jij?

Een handig persoon. Iemand die begaan is met de kwaliteit van die ene steen. Werk je nu als Productiemedewerker, Logistiek medewerker of Operator en ben je toe aan een volgende stap? Dit is je kans! Het aandragen en ondersteunen van verbeteringen is namelijk ook onderdeel van je werk.

Beginnend met Vapro B of meer ervaren met Vapro C? Top! Heb je de ambitie om dit te leren? Ook goed! Als je maar de kwaliteit van de keramische producten kan waarderen en hieraan wil bijdragen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en kunt zelfstandig werken. Je vindt het leuk om in een team samen te werken en kunt dat ook goed. Je zoekt een baan voor langere tijd.

Verder bezit je over de volgende kwaliteiten:

 • MBO opleiding met een technische richting;
 • Bij voorkeur VAPRO B of C;
 • Sterke affiniteit met techniek;
 • Flexibel;
 • Ben je bereid om af en toe ook op zaterdagen te werken;
 • Woon je in de regio.

Wie zijn wij? 

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevel- en straatstenen voor woningen, openbare gebouwen, straten en pleinen. We zijn een van de grotere baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ oranje tot stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum. 
‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk verder op deze website!

Wat bieden we jou?

Een leuke, zelfstandige en verantwoordelijke baan met de arbeidsvoorwaarden die daarbij passen, zoals:

 • Een goed basissalaris.
 • Overwerk naar wens ook op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald.
 • Een fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen.
 • Uitgebreide scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Fred Zwaan, Plant Manager van steenfabriek Rossum. Hij is bereikbaar op 06-26647135 of via f.zwaan@rodruza.nl

Reageer

Wil jij elke dag bijdragen aan een mooi product, je technische vaardigheden volop benutten en - op termijn - de zekerheid van een vaste baan? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Stuur een mail naar Fred Zwaan, en leg daarin uit waarom je graag bij Rodruza wilt werken en wat je meebrengt.