Werken bij Rodruza

Werk je bij Rodruza, dan zijn de mogelijkheden oneindig. We zijn altijd op zoek naar talent, dus óók als je nog geen jarenlange ervaring hebt. We bieden je naast een mooie baan ook de mogelijkheid om het vak bij ons te leren, door te groeien en je eigen carrièrepad uit te stippelen en te bewandelen. Kom alles te weten over jouw nieuwe werkplek.

Is dit niet precies wat je zoekt, maar heb je wel interesse om bij ons te werken? Je kunt ons altijd een open sollicitatie sturen, met daarin je motivatie, cv, en wat je denkt mee te kunnen brengen voor onze organisatie. 
Dit zijn onze contactgegevens >>

Vacatures

Storingsmonteur Elektrotechniek (Rossum)

We zoeken een ervaren storingsmonteur elektrotechniek voor onze steenfabriek in Rossum.

Wat ga je doen?

Je werkt in het hart van de steenfabriek in Rossum. Je ziet het als een uitdaging om de dagdagelijkse storingen in de fabriek operationeel op te vangen zodat het productieproces weer snel kan draaien. Een goede afstemming met de collega’s van de productie is hiervoor noodzakelijk. Daarnaast inspecteer, beoordeel en onderhoud je de technische staat van de aanwezige machines. In de overige tijd zal je je gaan verdiepen in de optimalisatie van de oven en het drogerijproces.

Wie ben jij?

Je bent vertrouwd met werken in de procesindustrie, geautomatiseerde systemen hebben geen geheimen voor jou. Interesse en de capaciteiten om de oven en drogerij te bedienen heeft een grote pre.

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Je bent in het bezit van een MBO 3/4 richting Elektrotechniek
 • Kennis van besturingstechniek
 • Ervaring met PLC-besturing S7 – TIA- portal is een pre
 • Ervaring met Frequentieregelaars
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • Affiniteit met werken in de procesindustrie
 • Bereidheid om de consignatiedienst mee te draaien

Wie zijn wij?

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevelstenen voor woningen en openbare gebouwen. We zijn een van de grotere baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ rode tot gele stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum. “Living Bricks” is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven!

Wat bieden wij jou? 

 • Een zelfstandige functie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed basis salaris
 • Overwerk naar wens op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald
 • Op maat scholings- en ontwikkelmogelijkheden

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Bjorn Arts op nummer 06-43933555 of mailen naar b.arts@rodruza.nl.

Junior Monteur (Rossum)

 • Ga jij een goede technische uitdaging niet uit de weg?
 • Wil je jezelf 'on-the-job' ontwikkelen tot volwaardig onderhouds- en storingsmonteur?
 • En bovendien bijdragen aan een mooi product?

Heb je drie keer ‘ja’ geantwoord? Lees dan even verder.

Rodruza zoekt een Junior Monteur (M/V) voor de steenfabriek in Rossum

Wat ga je doen?

Onze machines en installaties moeten perfect functioneren en daar werk jij aan mee. Je bent dagelijks bezig met (preventief) onderhoud. Je verhelpt storingen en werkt mee aan inspecties, het ombouwen en inregelen van de machines en het verder optimaliseren van het onderhoudsproces. Je krijgt een on-the-job begeleiding waarbij je alle aspecten van het storingzoeken en het onderhoud leert. Je werkt in een klein team, met collega’s met verschillende technische kennis. Je werkt ook regelmatig samen met externe monteurs. 

Wie ben jij?

Je bent een techneut in hart en nieren. Je houdt van technische uitdagingen en denkt altijd in oplossingen. Je wilt graag bijdragen aan het maken van mooie producten. Je neemt initiatief en ziet wat er moet gebeuren. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk. Je vindt het leuk om in een team samen te werken en kunt dat ook goed. Je zoekt een baan voor langere tijd.

Verder:

 • Heb je een werktuigbouwkundige of electrotechnische opleiding;
 • Heb je nog geen of slechts een korte werkervaring;
 • Ben je flexibel, i.v.m. storingsdiensten;
 • Ben je bereid om ook op zaterdagen te werken;
 • Sleutel je graag en heb je een nieuwsgerige instelling;
 • Woon je in de regio.

Wie zijn wij?

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevelstenen voor woningen en gebouwen. We zijn een van de grootste baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ oranje tot stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum.
‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk voor meer info op onze website: https://www.rodruza.nl/nl/

Wat bieden we jou?

Een leuke, zelfstandige en verantwoordelijke baan met de arbeidsvoorwaarden die daarbij passen, zoals:

 • Een basissalaris volgens de cao Baksteen;
 • Overwerk naar keuze op te nemen als tijd voor tijd of betaald;
 • Een jaarcontract, met een proeftijd van 1 maand;
 • Een vast contract bij goed functioneren.

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met de plant manager van steenfabriek Rossum. Hij is bereikbaar op 0418-667600 of via b.arts@rodruza.nl. Geef bij je reactie aan dat het om de vacature van junior monteur gaat.

Reageer

Wil jij elke dag bijdragen aan een mooi product, je technische vaardigheden volop benutten en - op termijn - de zekerheid van een vaste baan? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Stuur een mail naar Bjorn Arts, leg daarin uit waarom je graag bij Rodruza wilt werken en wat je meebrengt.

Persmachinist (Rossum)

We zoeken een Persmachinist/Procesoperator (M/V) voor onze steenfabriek in Rossum 

Wat ga je doen?

Je werkt in het hart van de steenfabriek in Rossum. De kwaliteit van de stenen wordt bepaald door de kleivoorbewerking en de pers; door jou dus. Jij stelt de verschillende machines in, bestuurt ze en controleert of het allemaal goed gaat. Je controleert de kwaliteit van de producten. Technische handigheid is gewenst. Jij ondersteunt de technische dienst namelijk bij het ombouwen van de machines of het verhelpen van storingen.  

Wie ben jij?

Een handig persoon. Iemand die begaan is met de kwaliteit van die ene steen. Werk je nu als Productiemedewerker, Logistiek medewerker of Operator en ben je toe aan een volgende stap? Dit is je kans! Het aandragen en ondersteunen van verbeteringen is namelijk ook onderdeel van je werk.

Beginnend met Vapro B of meer ervaren met Vapro C? Top! Heb je de ambitie om dit te leren? Ook goed! Als je maar de kwaliteit van de keramische producten kan waarderen en hieraan wil bijdragen. Je voelt je verantwoordelijk voor je werk en kunt zelfstandig werken. Je vindt het leuk om in een team samen te werken en kunt dat ook goed. Je zoekt een baan voor langere tijd.

Verder bezit je over de volgende kwaliteiten:

 • MBO opleiding met een technische richting;
 • Bij voorkeur VAPRO B of C;
 • Sterke affiniteit met techniek;
 • Flexibel;
 • Ben je bereid om af en toe ook op zaterdagen te werken;
 • Woon je in de regio.

Wie zijn wij? 

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevel- en straatstenen voor woningen, openbare gebouwen, straten en pleinen. We zijn een van de grotere baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ oranje tot stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum. 
‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk verder op deze website!

Wat bieden we jou?

Een leuke, zelfstandige en verantwoordelijke baan met de arbeidsvoorwaarden die daarbij passen, zoals:

 • Een goed basissalaris;
 • Overwerk naar wens ook op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald;
 • Een fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen.
 • Uitgebreide scholings- en ontwikkelingsmogelijkheden.

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Bjorn Arts, plant manager van steenfabriek Rossum. Hij is bereikbaar op 0418-667600 of via b.arts@rodruza.nl

Reageer

Wil jij elke dag bijdragen aan een mooi product, je technische vaardigheden volop benutten en - op termijn - de zekerheid van een vaste baan? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Stuur een mail naar Bjorn Arts, en leg daarin uit waarom je graag bij Rodruza wilt werken en wat je meebrengt.

Monteur Mechatronica (Gendt)

We zoeken een Monteur Mechatronica voor onze steenfabriek in Gendt.

Wat ga je doen?

Je werkt in het hart van de steenfabriek in Gendt. Je ziet het als een uitdaging om de dagdagelijkse storingen in de fabriek operationeel op te vangen zodat het productieproces weer snel kan draaien. Een goede afstemming met de collega’s van de productie is hiervoor noodzakelijk. Tevens bereid je de elektrotechnisch gerelateerde klussen voor zodat deze werkzaamheden vlekkeloos verlopen bij een onderhoudsstilstand van het machinepark. In de overige tijd zal je je gaan verdiepen in de optimalisatie van de oven en het drogerijproces.

Wie ben jij?

Je bent vertrouwd met werken in de procesindustrie, geautomatiseerde systemen hebben geen geheimen voor jou. Interesse en de capaciteiten om de oven en drogerij te bedienen heeft een grote pre.

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • MBO werk en denkniveau in de richting techniek
 • Kennis van besturingstechniek
 • Ervaring met PLC-besturing S7 – TIA- portal is een pre
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • Affiniteit met werken in de procesindustrie
 • Bereidheid 1 keer per periode consignatiedienst te draaien

Wie zijn wij?

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevelstenen voor woningen en openbare gebouwen. We zijn een van de grotere baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ oranje tot zwarte stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum. “Living Bricks” is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven! Kijk voor meer informatie op onze website: https://www.rodruza.nl

Wat bieden wij jou? 

 • Een zelfstandige functie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • Een goed basis salaris
 • Overwerk naar wens op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald
 • Een fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen
 • Op maat scholings- en ontwikkelmogelijkheden

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kun je contact opnemen of mailen met Chantal Schipperheyn, HR Manager via telefoonnummer 06-54324804 of mailen naar c.schipperheyn@rodruza.nl. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Mark Hendriks, Hoofd Technische Dienst, bereikbaar op 06-29427381.

Logistiek organisatietalent met interesse voor keramiek (m/v) (Gendt)

 

Logistiek organisatietalent met interesse voor keramiek  (m/v)

 • Ben jij handig en praktisch ingesteld en pak je graag aan?
 • Wil je het liefst ondersteunen in het logistieke proces en mooie dingen maken?
 • Wil je graag werken in een team om zo onze klanten goed te kunnen bedienen?

Heb je drie keer ‘ja’ geantwoord? Lees dan verder.

Rodruza zoekt een medewerker voor de ondersteuning van de Expeditie afdeling: het beheren van het logistieke proces rondom monsterpanelen en het verzorgen van de bemonstering van onze gevelstenen (M/V) voor de steenfabriek De Zandberg in Gendt.

Wat ga je doen?

Je beheert mede het gehele proces rondom monsterpanelen en bemonstering. Je ondersteunt jouw collega’s van de expeditie zowel in onze monsterruimte als ook op het tasveld. Voor onze klanten maak je monsterdoosjes in orde, zodat zij een keuze kunnen maken uit onze mooie producten. Je ondersteunt onze verkoopadviseurs met het logistieke proces van de monsterpanelen en hebt contact onze leveranciers van de panelen.    

Wie ben jij?

Je bent praktisch, handig en pakt de dingen graag aan. Je wilt graag een stevige bijdrage leveren aan een optimaal en vlekkeloos logistiek proces rondom monsterpanelen en bemonstering. Je vindt het interessant om te weten hoe producten tot stand komen, van grondstof tot eindproduct. Je neemt initiatief en ziet wat er moet gebeuren. Je voelt je verantwoordelijk voor jouw job en wat je maakt. Je vindt het leuk om de ene keer zelfstanding en de andere keer in een team samen te werken en kunt dat ook goed.

Verder:

 • Heb je een vmbo of lbo-opleiding, bij voorkeur in logistieke en/of bouwkundige richting met specialisatie in gevel-/wandafwerkingen;
 • Is een paar jaar werkervaring handig, maar zijn starters of herintreders zeker ook welkom;
 • Ben je in het bezit van een rijbewijs;
 • Goede beheersing van de Nederlandse taal;
 • Woon je in de regio.

Wie zijn wij?

Bij Rodruza maken we dagelijks mooie producten: keramische gevelstenen voor woningen en (semi) openbare gebouwen. We zijn een van de grootste baksteenfabrikanten in Nederland en leveren aan klanten in binnen- en buitenland. We maken veel verschillende soorten keramische stenen, van ‘traditioneel’ rood en oranje tot stenen met vernieuwende kleuren en afwerkingen. Dat doen we in onze twee steenfabrieken: De Zandberg in Gendt bij Nijmegen en onze steenfabriek in Rossum.

‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk voor meer info op onze website: https://www.rodruza.nl.

Wat bieden we jou?

Een leuke, zelfstandige en verantwoordelijke baan met de arbeidsvoorwaarden die daarbij passen, zoals:

 • Salaris en overige arbeidsvoorwaarden volgens de cao Baksteen;
 • Fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen, maar in deeltijd werken kan ook;
 • Jaarcontract, met een proeftijd van 1 maand;
 • Vast contract bij goed functioneren.

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Martijn Berendsen, plant manager van steenfabriek De Zandberg. Hij is bereikbaar op 0481-427120 of via m.berendsen@rodruza.nl.

Reageer

Wil jij elke dag mooie producten maken, werken in een hecht team en - op termijn - de zekerheid van een vaste baan? Dan zien we je reactie graag tegemoet! Stuur een mail naar Martijn Berendsen en leg daarin uit waarom je graag bij Rodruza wilt werken.

Verkoopadviseur Noord-West Nederland (M/V)

We zoeken een Verkoopadviseur Noord-West Nederland (M/V) voor ons verkoopteam 

Waarom is dit een bijzonder interessante functie?

Rodruza is een ondernemend familiebedrijf dat sterk innoveert op het gebied van esthetiek en duurzaamheid. De vernieuwing die hieruit volgt heeft geleid tot een sterke groei in marktaandeel en marge. Ook voor de komende jaren hebben we ambitieuze plannen uitgewerkt. Het is aan jou om deze bij onze relaties te introduceren en tot een succes te maken. Onze klanten waarderen onze unieke collecties en mensgerichte cultuur. We werken als een hecht team, met korte lijnen en een open, directe maar respectvolle communicatie en samenwerking. Je krijgt intensieve coaching en ontwikkelkansen. De groei van de onderneming gaat samen met jouw persoonlijke groei en ontwikkeling.

Wat ga je doen?

Je bent de schakel tussen onze huidige & toekomstige relaties en onze organisatie. Je benadert potentiële nieuwe contacten, adviseert & ondersteunt bestaande klanten, en verzekert de succesvolle samenwerking in alle facetten. De focus ligt hierbij op architecten, ontwikkelende aannemers, de acquirerende handel en steenspecialisten. Je werkt intensief samen met de overige teamleden en onze fabrieken. Het werkveld is breed en gevarieerd: je richt je op acquisitie, verkoop, service en marketinggerichte taken.

Wie ben jij?

Je bent sociaal, doortastend, hebt een gezonde ambitie en je bent een echte ondernemer. Je snapt dat het niet om jou draait maar om de wensen en zorgen van de klant: je houdt geen verkooppraatjes maar interviewt en ontdekt kansen. Je bent gericht op vernieuwing en wordt gemotiveerd door uitdagingen.

Verder bezit je over de volgende kwaliteiten:

 • HBO werk- en denkniveau: bouwkundig of CE met bouw-gerelateerde werkervaring;
 • Technisch inzicht en interesse in architectuur;
 • Sociaal vaardig, met een proactieve, positieve en constructieve instelling, open en authentiek;
 • Flexibel en service gericht, in staat om te schakelen tussen conceptueel denkvermogen en praktische implementatie;
 • Innovatief en ondernemend, met een gezonde ambitie om samen met je team te presteren;
 • Je bent een sparringpartner op niveau voor architecten;
 • Je woont in de regio, bij voorkeur rond Amsterdam.

Wie zijn wij? 

Rodruza richt zich op het produceren en vermarkten van architectonische keramische gevelstenen voor de bouw. Onze producten bepalen voor een aanzienlijk deel de esthetische kwaliteit van gebouwen. We werken vanuit ons hoofdkantoor in Nijmegen en de fabrieken in Rossum en Gendt. Als een van de grote producenten van gevelkeramiek is de organisatie in staat om de nationale en internationale consument te laten kiezen uit een breed assortiment. Maar Rodruza is ook klein genoeg om daaraan een ferme dosis persoonlijke service en de nodige flexibiliteit van handelen toe te voegen. ‘Living bricks’ is ons motto, want onze stenen brengen elk gebouw tot leven. Kijk verder op deze website!

Wat bieden we jou?

Een leuke, zelfstandige en verantwoordelijke baan met uitstekende arbeidsvoorwaarden die daarbij passen.

Benieuwd?

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met Manon Trommelen of Pascal Joore van werving- en selectiebureau WeTalent. Zij verzorgen deze sollicitatieprocedure. Aanvullende informatie en contactdetails vind je op: https://www.wetalent.nl/kandidaat/vacatures/rodruza/accountmanager-noordwest-nederland/864/?utm_source=rodruza&utm_medium=website&utm_campaign=vacature_864

Teamleider Productie Rodruza locatie de Zandberg Gendt (bij Nijmegen)

Teamleider Productie Rodruza locatie de Zandberg Gendt (bij Nijmegen)

Gaat jouw hart sneller kloppen van een mooie gevelsteen? Misschien (nog) niet. En dat snappen we maar de gevelsteen is onmisbaar in zowel constructie als design van veel gebouwen. Rodruza is een onafhankelijk en innovatief producent van keramische gevelstenen voor het hogere segment. De organisatie, met steenfabrieken in Rossum en Gendt, is economisch kerngezond en volop in ontwikkeling.  Voor de fabriek De Zandberg in Gendt zoeken we een Teamleider Productie met ontwikkelingspotentieel en een echt hart voor productie.

Wat ga je doen?

In deze functie ben je verantwoordelijk voor de aansturing van het gehele productieproces. Je geeft effectief leiding en zoekt daarbij de balans tussen motiveren, duidelijke afspraken maken én grenzen stellen. Je stelt prioriteiten en stuurt op kwaliteit. Belangrijk daarbij is het structureel onderzoeken en doorvoeren van verbeteringen. Vanuit deze functie bouw je mee aan de toekomst van De Zandberg; de organisatie heeft ambitieuze plannen om te innoveren en verduurzamen! Je werkt in dagdienst, 5 dagen per week met een zaterdagochtend bij toerbeurt. Door een intensieve samenwerking met de Plant Manager en Hoofd TD zorg je dat fabriek optimaal functioneert en dat uitdagende doelstellingen worden gerealiseerd.

Wat zijn de kerntaken?

 • Dagelijkse aansturing en ontwikkelen van je team van operators (ca. 18 man).
 • Werkroosters opstellen en bestellen van grondstoffen en materialen.
 • Onderzoeken en uitvoeren van continue optimalisatie van het productieproces.
 • Een optimaal productieresultaat behalen in kosten, kwaliteit en output.
 • Waarborgen van een veilige, gezonde en prettige werkomgeving.
 • Ondersteunen van een ambitieus innovatieprogramma.

Wie ben jij?

 • Hbo werk- en denkniveau met een technische basis en leidinggevende ervaring.
 • Je bent een coachende/motiverende leider die energie krijgt van het bouwen aan jou team
 • Je bent succesvol door veel op de productievloer aanwezig te zijn en schakelt op prioriteiten.
 • De dynamiek van een fabriek spreekt je aan en je bent flexibel in werktijden.
 • Je bent communicatief zeer vaardig, je hebt mensenkennis en woont in de region Nijmegen/Arnhem

Wat bieden wij jou?

Het betreft een verantwoordelijke positie bij een ambitieuze en kerngezonde organisatie. Deze  uitdagende functie waar je samen met je directe collega’s kan bouwen aan een fabriek die klaar wordt gemaakt voor de toekomst. Een professioneel en gezellig team, ruimte voor (persoonlijke) ontwikkeling en uiteraard uitstekende arbeidsvoorwaarden.

We maken graag tijd vrij om met jou kennis te maken!

 

Monteur Elektrotechniek

Monteur Elektrotechniek

Wat ga je doen?

Je werkt in het hart van de steenfabriek in Gendt. Je ziet het als een uitdaging om de dagdagelijkse storingen in de fabriek operationeel op te vangen zodat het productieproces weer snel kan draaien. Een goede afstemming met de collega’s van de productie is hiervoor noodzakelijk. Daarnaast inspecteer, beoordeel en onderhoud je de technische staat van de aanwezige machines.

 

Wie ben jij?

Je bent vertrouwd met werken in de procesindustrie, geautomatiseerde systemen hebben geen geheimen voor jou.

Verder beschik je over de volgende kwaliteiten:

 • Je bent in het bezit van een MBO niveau 3 of 4 opleiding richting Electrotechniek
 •  Kennis van besturingstechniek
 • Ervaring met frequentieregelaars
 • Goed ontwikkeld analytisch vermogen
 • Affiniteit met werken in de procesindustrie
 • Bereidheid om de consignatiedienst mee te draaien

 

Wat bieden wij jou?

 • een zelfstandige functie met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling
 • een goed basissalaris
 • overwerk naar wens op te nemen als tijd voor tijd of uitbetaald
 • op maat scholings- en ontwikkelmogelijkheden met name PLC techniek
 • een fulltime werkweek verdeeld over 4 dagen

 

Nieuwsgierig?

Voor meer informatie kun je contact opnemen of mailen met Chantal Schipperheyn, HR Manager via telefoonnummer 06-54324804 of mailen naar c.schipperheyn@rodruza.nl. Voor inhoudelijke vragen  over de functie kun je contact opnemen met Mark Hendriks, Hoofd Technische Dienst, bereikbaar op 06-29427381.