Westerschans 1A Goes

Plaats   Goes
Locatie   Westerschans 1A
Architect   Jeanne Dekkers en Anton Zoetmulder
Toegepaste gevelsteen
Geul (Mangaan Gesinterd Wasserstrich) WF VB WS / Rivieren / Waalformaat / VB Wasserstrich

Westerschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A GoesWesterschans 1A Goes

Fotograaf   Jeroen Verrecht
Type project   Inspiratie, Retail, Wonen

Dit multifunctionele appartementengebouw bevat een grote supermarkt en 83 sociale huurwoningen waarvan 13 kadewoningen. Het is de eerste fase van het te ontwikkelen woon-, werk- en verblijfgebied aan het water van de Westhavendijk en geeft het toekomstige gebied identiteit aan de Ringbaan van Goes. Dit project krijgt een hoogteaccent aan het water en refereert in zijn architectuur aan de oude rationele havengebouwen die hier eens stonden. Een rigide raster van warme bakstenen geeft ruimte aan grote ramen en ruime balkons, het gebouw krijgt schaal door bijzondere baksteendetails en -patronen.