Onze gevelstenen brengen elk gebouw tot leven

Puur witte en diepzwarte gevelstenen. Frisse grijsvarianten, krachtige oranje tinten of traditionelere kleuren. Effen, bont of gesinterd. Hilversums, Waal- of dikformaat. Handvorm of vormbak... Welke kleur, vorm of afwerking u ook kiest: Rodruza's keramische gevelstenen laten uw ontwerp sprankelen. Living bricks staat voor stenen die elk gebouw tot leven brengen. De juiste keuze van de gevelsteen is dé finishing touch van uw design. 

Kijk maar eens bij onze projecten en zie hoeveel waarde bijzondere stenen toevoegen aan bijzondere ontwerpen. Onze volledige collectie keramische gevelstenen bekijkt u hier.   

Speciale collecties: Palazzo, Black & White en Rivieren 

Palazzo Collectie

Onze Palazzo Collectie: de plek waar alle sterke punten van onze gevelstenen samenkomen. De collectie is geïnspireerd op de rijke architectuur van Italië, welke ten grondslag ligt aan de mogelijkheden voor diverse designs. De stenen uit deze collectie hebben unieke eigenschappen en vormen de basis van de schoonheid en tastbare meerwaarde van ieder project.

De Palazzo Collectie bestaat uit exclusieve wasserstrich gevelstenen in het bijzondere Hilversums formaat. De opvallende, lange en smalle vorm van deze gevelsteen resulteert in een uniek effect in het gevelbeeld van een gebouw én biedt de mogelijkheid om dit extra te beïnvloeden, bijvoorbeeld door gebruik te maken van stootvoegloos metselwerk. Met deze steen komt de esthetiek van iedere gevel tot leven.

De collectie bestaat uit wasserstrich stenen met een variëteit aan afwerkingen. De diversiteit aan kleurstellingen en de toepasbaarheid van verschillende metselverbanden, resulteren in een kwalitatief hoogwaardige, exclusieve uitstraling. Dat biedt de architect de ruimte om op geheel eigen wijze te spelen met de mogelijkheden, te verrassen en de aandacht te trekken.

Black & White Shades Collectie

Hoewel er oneindig veel kleurstellingen en gevelmaterialen beschikbaar zijn, blijven we ons altijd aangetrokken voelen tot tijdloos wit, (licht) grijs en zwart keramiek. Door schaduw- en lichtinvallen ontstaat er een samenspel van effecten. De mogelijkheden die ontstaan, liggen ten grondslag aan de contexten en stijlen – en de esthetiek die daaraan verbonden is. Onze Black & White Shades Collectie biedt architecten en ontwerpers de creatieve vrijheid om met de mogelijkheden te spelen en gebouwen tot leven te brengen.

De aandacht ligt in deze collectie niet alleen op de variëteit aan texturen en kleurnuances, maar ook op de combinatie daarvan. Júist met deze Black & White Shades Collectie komt men tot de ontdekking dat het kleurenpalet zeer breed is: van diep zwart via grijstinten naar wit. De mogelijkheid om verschillende sorteringen te combineren, opent de deur naar een nieuwe inzichten. Deze collectie stelt de architect in staat om verrassende effecten te creëren door verschillende texturen, zoals vormbak, handvorm, wasserstrich en rockface, met elkaar te combineren.

Rodruza Rivieren Collectie

Onze Rivieren Collectie is een ode aan de oorsprong van de steen, de plek waar de beginselen van de gevel ontstaan. Voor een verrassende gevel betekent dit dat er een vernieuwende insteek nodig is: creativiteit en een combinatie van lef en deskundigheid. Onze Rivieren Collectie is daar het ultieme voorbeeld van: de eigenwijze en hoogwaardige afwerking van onze collectie gevelstenen geeft de uitstraling van een gebouw een geheel eigen cachet. De esthetische kwaliteit die we nastreven, bereiken we door de klassieke bezanding achterwege te laten. Zo ontstaat een wasserstrich afwerking. Dit, gecombineerd met verschillende stookwijzen, zorgt voor een sterke nuance.

De natuurlijke tint van de klei komt hierdoor optimaal tot zijn recht en brengt de steen tot leven. De verglazing die de bakmethode met zich meebrengt, leidt de kleimassa naar nieuwe kleureffecten met glasachtige uitstraling en variatie in kleur en detaillering, soms mede geholpen door de toevoeging van kolen. Zo is iedere steen die we maken écht uniek. Het resultaat? Verrassende architectuur die de aandacht trekt.

Volop inspiratie: speel met kleur, formaat, structuur en voeg

Bent u architect? Ontwerp uw ideale gevel met de Rodruza Gevelconfigurator
Met de configurator ontwerpt u uw ideale levensechte gevel, met alle denkbare variaties in kleuren, vormen, afwerking, structuur en voeg. Zo wordt de steen onderdeel van uw ontwerp en komt uw idee tot leven. Laat u inspireren!

Op de foto: de Chanel Store aan de PC Hooftstraat in Amsterdam. Architect Winy Maas. Foto(c) Daria Scagliola en Stijn Brakkee.
Lees meer over dit project op Architectenweb.