Vindingrijk met vorm.jpeg

Vindingrijk met vormen

Waar de gevelsteen vroeger slechts werd gebruikt als constructiemateriaal, is dat tegenwoordig niet meer het enige doel waar hij voor dient. Sterker nog: vandaag de dag is de gevelsteen onderdeel van het design en biedt hij oneindig veel mogelijkheden om de aandacht op het ontwerp te vestigen.

 

Bij Rodruza streven we ernaar om de gebouwen een eigen identiteit te geven. Esthetiek, uitstraling en kwaliteit staan torenhoog in het vaandel. Gevels zijn het visitekaartje van de architectuur en geven ieder project een eigen karakter. We bundelen onze krachten graag met die van de architect en zo brengen we ideeën tot leven.

 

Samen met de architect

Een mooi voorbeeld hiervan is de samenwerking met architectenbureau De Zwarte Hond. In Hoogkarspel moest er een bestaand gebouw van een nieuwe gevel worden voorzien om het pand te verbinden met de rest van het plein. Omdat het een bestaande bouw betrof, werd de gevel met metselwerk en textuur markanter gemaakt.

 

De keuze van de architect viel uiteindelijk op de Cyrene Nero: een pistache gesinterde wasserstrich in Hilversums formaat. ,,Door de sintering wordt iedere steen uniek. Daardoor komt een gevel tot leven en wordt het aanzicht fraaier’’.

Bart van kampen, de zwarte hond
Schaduw werkt goed in het lezen van textuur. We zochten dan ook naar een lichte steen.
De Palazzo Collectie

De Cyrene Nero komt uit de Palazzo Collectie van Rodruza. Deze collectie is de plek waar alle sterke punten van de onze gevelstenen samenkomen. Geïnspireerd door de rijke Italiaanse architectuur hebben de exclusieve wasserstrich gevelstenen in het bijzondere Hilversums formaat de unieke eigenschappen die ten grondslag liggen aan de meerwaarde van een project.

Door te spelen met het metselwerk en de bijzondere vorm van de steen, creëren we een uniek effect in het gevelbeeld van een gebouw. Zo krijgt ieder gebouw een eigen identiteit. Daar streven we naar.

Vindingrijk met vormen tekst.png
Bart van kampen, de zwarte hond
Door de sintering wordt iedere steen uniek. Daardoor komt een gevel tot leven en wordt het aanzicht fraaier.

Rodruza denkt graag mee over de mogelijkheden binnen een ontwerp. Hoe kunnen we u helpen?