DSCF8076.jpg
innovatie

Creatieve vrijheid dankzij gevelsteeninnovatie

Of het nou gaat om onze producten of het (verduurzamen van het) productieproces, we zijn voortdurend bezig met innovatie. Dit leidde onlangs tot een technologische doorbaak die gevelstenen een geheel nieuwe esthetische dimensie geeft. Namelijk het aanbrengen van dessins. Met behulp van een onalledaagse expositie tijdens de Dutch Design Week maakten we visueel welke mogelijkheden hierdoor ontstaan.

 

 

Technologische doorbraak

Door middel van een bijzonder procedé zijn we erin geslaagd om de oppervlakken van onze bakstenen te voorzien van unieke designs. Dit betekent concreet dat een gevel verrijkt kan worden met illustraties, patronen of teksten die de identiteit van een gebouw weerspiegelen en versterken. Doordat deze dessins onderdeel uitmaken van de baksteen zelf, en dus niet als separate laag worden aangebracht, blijven ze net zo lang mooi als de steen zelf.

DSCF8048-k.jpg

Showcase in TAC

Om de mogelijkheden tastbaar te maken sloegen we de handen ineen met Studio Groovido, een jong Italiaans ontwerpduo dat sterk gelooft in de verhalende kracht van objecten, en zich begeeft op de grens tussen kunst en design. Samen ontwikkelden we een showcase in het TAC (Temporary Art Centre) in Eindhoven, hun thuisbasis. Op 14 november presenteerden we dit concept aan genodigen.

Zij waren aangenaam verrast dat hen geen klassieke productpresentatie te wachten stond, maar een verrassende en interactieve expositie gebaseerd op role-playing games (RPG): Prophecies of Dust.

 

 

Prophecies of Dust

Voor de presentatie namen we onze gasten mee op reis door een samensmelting van de fysieke en digitale wereld. Prophecies of Dust: Bricks in the Digital Era komt voort uit de fascinatie van Groovido voor RPG. Met behulp van een meubelcollectie die is opgebouwd uit gedessineerde bakstenen – een knipoog naar pixels – werd deze digitale wereld vertaald naar de werkelijkheid. De krukjes, bank, roomdivider en andere objecten laten zien dat de ontwerpmogelijkheden eindeloos zijn.

Gianmaria Della Ratta, Groovido

Voor een ontwerper is dit het toppunt van creatieve vrijheid.

DSCF8041.jpg

Dutch Design Week

Een week na de eerste presentatie maakte ook een breed scala aan designliefhebbers kennis met onze innovatie. De expositie was namelijk onderdeel van de Dutch Design Week. Dit evenement trekt jaarlijks talrijke bezoekers uit binnen- en buitenland aan, die aangemoedigd werden om op speelse wijze meer te weten te komen over dé baksteentoepassing van de toekomst.

DSCF8073-1.jpg
DSCF8021-1.jpg
DSCF7992-1.jpg